Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Teknologi som drivkraft

Hvorfor denne blog?

Fordi: Teknologi er den stærkeste forandringskraft af alle. Teknologi skaber konstant nye og store muligheder i denne verden. Opgaven er, at bruge mulighederne, bruge dem godt og til noget godt.

Teknologi som forandringskraft optager mig i mit professionelle liv (og mit private).

Erkendelsen af at teknologi udvikler sig efter eksponentialkurver breder sig langt om længe. Slagkraften af teknologi vokser markant, og endelig er vi nået til at diskutere, hvordan vi fremadrettet og strategisk bruger denne slagkraft.

Computerteknologi yder for eksempel dobbelt så meget for samme pris hvert andet år. Den udvikling vil bringe computere ud i den fysiske virkelighed, hvor den giver os droner, selvkørende biler, DNA-skanninger og tusindvis af andre nye muligheder.

Mit første møde med eksponentialkurverne skete, da jeg i 1980’erne var blandt de allerførste til at sælge computere til private, de britiske Sinclair-produkter. Interesserede vil hygge sig over min beretning på Version2 i fire kapitler: 1, 2, 3 og 4.

I 1990’erne var jeg en hoveddrivkraft bag Danmarks første onlinemedie, ing.dk. Blandt meget andet fik vi også Danmarks første rigtige community op at stå med åbning af online-debat i 1995. Siden da har hele resten af medieverdenen bevæget sig i samme retning, men onlinemediet har slet ikke fundet sin form endnu, der er mange flere læringer. Man kan lidt kraftigt udtrykke det som at medieverdenen blev disrupted omkring år 2000; den traditionelle medieverden har ikke forstået det endnu og håber stadig, det går over. Og mange nye medier har ikke fundet en god form endnu.

På en måde former livet sig som hop mellem konkrete indsatser og strategisk tænkning om, hvor indsatserne fremadrettet skal lægges. I det ene kapitel kæmpes, i det næste sættes nye mål, osv.

Personligt skete et af disse hop, da jeg tog på Singularity University i oktober 2011. Dér mødte jeg den hidtil bedste forståelsesramme for teknologi og de nævnte eksponentialkurver.

Effekten helt personligt var, at jeg nær var røget ud af forruden på mit fly, da det landede i Kastrup. For jeg kom hjem til et Danmark, hvor kun et meget lille fåtal har tænkt strategisk over fremtidens teknologi.Anno 2016 er det som ovenfor nævnt blevet bedre. Men mange mange af os er på vej ud i en periode med store forandringer og livsfarlige strategiske fejltagelser. Det er tid at tænke helt nyt.

På mit online-cv på LinkedIn kan du læse om mine aktiviteter – herunder fx også en liste over aktuelle foredrag.

Jeg forsøger at leve efter de nye paradigmer: At dele min viden, pay it forward osv osv. Så tøv ikke med at kontakte mig, det værste, der kan ske dig, er at jeg har liiidt travlt.

Kontakt:
racmeister@gmail.com
+ 45 2810 9517
skype: racmeister

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: