Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Om denne blog og om teknologi

Teknologi er en særdeles stærk forandringskraft.

Teknologi skaber nye, store muligheder. Opgaven er at bruge mulighederne og at bruge dem til noget godt.

Erkendelsen af at (i hvert fald noget) teknologi udvikler sin ydeevne ift. omkostning efter eksponentialkurver breder sig. Af den grund vokser slagkraften af teknologi markant og min personlige holdning er, at vi har været alt for længe om at begynde at diskutere, hvordan vi fremadrettet og strategisk bruger denne slagkraft.

Computerteknologi yder for eksempel dobbelt så meget for samme pris hvert andet år (jf Moores lov). Den udvikling vil bringe computere ud i den fysiske virkelighed, hvor den giver droner, selvkørende biler, DNA-skanninger og tusindvis af andre nye muligheder.

Mit første personlige møde med eksponentialkurverne skete, da jeg i 1980’erne var blandt de allerførste til at sælge computere til private, de britiske Sinclair-produkter. Interesserede vil hygge sig over min beretning på Version2 fordelt på fire kapitler: 1, 2, 3 og 4.

I 1990’erne var jeg en hoveddrivkraft bag Danmarks første onlinemedie, ing.dk. Blandt meget andet fik vi også Danmarks første rigtige community op at stå med åbning af online-debat i 1995.

Siden da har medieverdenen bevæget sig online, men har slet ikke fundet sin form endnu, der er mange flere læringer. Kort og groft: Medieverdenen blev disrupted af online omkring år 2000 men håber stadig, at det går over. Det gør det ikke.

På en måde former livet sig som hop mellem konkrete indsatser og strategisk tænkning om, hvor indsatserne fremadrettet skal lægges. I det ene kapitel kæmpes, i det næste sættes nye mål, osv.

På mit online-cv på LinkedIn kan du læse mere – fx også om aktuelle foredrag.

Efterhånden har jeg en del kilometer i benene og kan fra tid til anden give nyttige råd eller oplæg. Så tøv ikke med at kontakte mig.

Kontakt:
racmeister@gmail.com
+ 45 2810 9517
skype: racmeister

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: