Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Tesla snart selvkørende – via en softwareopdatering


Selvkørende biler er på vej. Langt mere på vej, end de fleste almindelige mennesker (og transportministre) begriber.

I oktober 2011 rapporterede jeg om Googles selvkørende bil, som jeg havde rørt ved i Silicon Valley – se også mine amatørfotos.

Reaktionen herhjemme var at “ja ja og hvornår kan de flyve?”. “Det varer længe”. “Vi tror ikke på det”.

Lidt over tre år senere kommer så nyheden om at “Teslas biler er meget tæt på at kunne køre førerløst”.  Og nej, det er ikke rygter. Tesla fortæller selv på Twitter at “Software Update 6.2 enhances the cars active safety features, bringing Model S closer to autonomous capabilities”.

Det er ikke den store overraskelse, hvis man har et minimum af forståelse for Teslas opbygning. Det er ikke en bil. Det er en computer med hjul. Det er heller ikke en overraskelse, når man hører rygter om, hvem Tesla har headhuntet her på det seneste. Og mens vi er ved rygterne: Keep an eye out for Germany. Jeg har god grund til at formode, at selvkørende teknologi er under kommerciel udvikling dernede.

Endelig er det ikke en overraskelse, når man ved, at informationsteknologi kører på eksponentialkurver og driver andre teknologier frem. Det emne vender vi tilbage til.

Perspektivet er, at vi snart holder op med at diskutere “om” selvkørende biler kommer og kan begynde på “hvad det vil betyde, når” de kommer. I see some major opportunities and disruptions lige lidt længere nede af vejen. Dem vender vi også tilbage til, snart.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: