Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Armphone? Eyephone? Hvad hedder næste station?


Google glasses ses i bymiljøet og bliver anmeldt i aviser.

Folk går rundt i gaderne og snakker med deres briller. De siger “OK glass” til brillerne og beder om at få vist vejen til nærmeste cafe. De af os, der ikke har fået brillerne endnu, siger “OK Google” til vores telefon og beder om noget lignende.

Snart vil der også være folk, som taler til en dims på deres håndled.

Hvad det vil gøre ved trafiksikkerheden tør jeg ikke spå nærmere om, men vi er i forvejen ved at blive helt gode til at gå med øjnene fæstet på en tingest i stedet for på omgivelserne og der bliver både sms’et og snakket iphone på cykelstier og bag rattet.

Men kigger vi lidt ind på, hvad der drev udviklingen fra bærbare PC’er med wifi til smartphones og tablets, så var det jo ønsket/behovet for at være online i et mere bærbart format. At få adgang til alverdens information uanset hvor man er. At være online på diverse sociale kanaler. Always on.

Moores lov er imidlertid allerede ved at gøre det muligt at lave endnu mindre bærbare enheder, f.eks. armbåndsure og briller.

Samtidig har forståelsen af at information kan forenkles og præsenteres med et minimum af dikkedarer udviklet sig fornemt. Bare tænk på hvordan Google med tjenesten Google Now har udviklet at vise os små kort med informationer. Vejret. Næste møde. Tid til arbejde. Nærmeste cafe.

Opgaven er, i verdens hav af informationer, at udvælge den information, vi har brug for. I den kontekst, vi er i, lige nu. Den vigtige opringning, den vigtige mail, den vigtige aftale, den vigtige chatbesked, den for dig interessante geografiske information. Ud fra om du er på arbejde, har fri, er på tur, vil være i fred. Den virkelige flaskehals er vores interne båndbredde – hvor lidt vores hjerner evner at tage mod og bearbejde på en gang.

Kun et er en ret sikker forudsigelse: Vi er i flyvende fart på vej videre fra smartphones mod det næste. Men hvad mon det næste hedder? Måske en armphone eller en eyephone?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: