Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Det københavnske startup-miljø – hvor er det? hvordan gør man?


Min dejlige sorte cykel har inden for den seneste måned bragt mig i kontakt med flere af de københavnske start-up miljøer og en række observationer trænger til at blive delt, da de måske kan være interessante for andre også.

For det første: Hvor går man hen for at starte sin kommende verdensvirksomhed baseret på en teknologisk ide?

Det, man kigger efter, er lav husleje (for man har ingen penge), kaffemaskine og andet fundamentalt (mødelokaler til alle de überforsigtige investorer, man skal bruge alt for lang tid sammen med i den kommende tid), og et miljø af startup-virksomheder i samme felt (så man ikke sidder mutters alene og overvejer strategi, pivotering og kan drikke øl med andre for at fejre sejre og fiaskoer).

Min shortliste over særligt interessante steder lyder:

Profilen er ret forskellig, så der er virkelig noget for enhver smag. Nogle mere ingeniøragtige, nogle mere tværgående.

For det næste; en observation: Der er gang i sagerne. Nye dukker op og halvnye dukker ned nærmest hver uge. Virkelig mange er ude at afprøve sig selv og evnen til at starte en bix.

Mit billede er, at virksomheder, der starter i ren btb (ingeniørrådgivning til eksisterende industri) lykkes hurtigt og ret smertefrit. Men iværksætterne kender jo også deres kunder i forvejen. Virksomheder, der udvikler apps har små udgifter og kommer hurtigt frem til at være på markedet og til at lære om kunders behov, men der er langt fra en lille app til en stor bix. Virksomheder, der også vil udvikle hardware står i en sværere situation, da der skal meget mere udstyr til, men også de kan komme igennem, hvis de evner at tænke klart og fokuseret. For alle tre kategorier gælder, at Danmark er for lille en scene, og de, der forstår, hvordan man spiller ud over den lokale scenekant kommer længst.

PS: Et af de allerbedste råd til dig, der overvejer at blive iværksætter hørte jeg for nylig fra Tine Thygesen (bl.a. Everplaces). Det lyder i min tolkning således:

“Du kan let aflive din frygt for at gå på rumpen – du sætter simpelthen 5000,- kr af til at gå fallit for. For de penge starter du en virksomhed, bliver momsregistreret, køber en hjemmeside. Skaber hele rammen. I processen lærer du alt det, der ser svært ud, før du starter. Derefter konstaterer du, at din virksomhed ikke tjener penge. Og derfor lukker du den. Så lærte du også det. Den næste virksomhed bliver meget lettere at have med at gøre, for nu er du ikke bange for at starte længere.”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: