Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Desperation: Larmende men spritnyt køleskab


På en eller anden måde er jeg kommet ind i et nærfelt af forbrugerrelaterede teknologiproblematikker. Produkter, der ikke lever op til, hvad man burde kunne forvente i 2012, serviceafdelinger, der giver vanvittige svar eller er imødekommende, men ikke får løst problemerne.

Et helt nyt Siemens indbygningskøleskab af den klassiske art med køl foroven og frys forneden står nu og kører i en nærtstående persons fine nyindrettede lejlighed. Køleskabet er akkurat mage til et andet, som er tre år gammelt i en anden lejlighed.

Det tre år gamle siger nærmest ingenting, når det kører. Ingen brummen fra kompressor og heller ingen andre lyde.

Det nye køleskab har imidlertid en lettere ubeskrivelig og særdeles irriterende ekstra lyd, når det kører. Lyden er ikke en brummen som fra kompressoren, ikke en resonans fra skabet, ikke en boblen fra kølerørerne. Derimod har det en raslende knitren. Den er der ikke hver gang køleskabet kører.

Formentlig er lyden termisk betinget. Men det kan man som ejer jo egentlig være ligeglad med at forså. Køleskabet siger mere end andre og mere end et akkurat mage til.

I brochuren fra Siemens er der en hel lille tegneserie om lyde fra køleskabe. Det virker som om budskabet fra Siemens er, at køleskabe siger noget. En pædagogisk måde at bede kunderne undlade at brokke sig.

Siemens har været tilkaldt i alt tre gange. Første gang afviste en servicemand at der var noget at komme efter. Anden gang anerkendte en servicemand at det havde en lyd og forklarede, at nye køleskabe kan give lyde, som gradvist forsvinder, efterhånden som grater i rørene slides af! Tredje gang skiftede Siemens kompressoren.

Lyden er der stadig.

Ret beset er dét køleskab en bytter. Med mindre alle nye Siemens køleskabe knitrer.

Teknologisk kan man måske bedre tro på at LG en dag får rettet softwaren på deres harddiskoptagere, så de mest fundamentale funktioner bringes til at være til stede end at Siemens får rettet et eller andet i deres rørsystem.

Men.

Det relevante spørgsmål må være: Hvordan får man lyden væk/Siemens til at tage deres kunder alvorligt.

Reklamer

8 kommentarer

 1. peterkvist

  Aha…Lige et emne for en husmor….ejer et Gram, der peroidevis siger som en øgle…..

 2. Anders Ulf Clausen (RI)

  Vi har været drevet til vanvid af brummende, sukkende og hostende køleskabe, der larmer utroligt højt om natten.

  Der er forsøgt med mange former for lyddæmpning, gummimåtter etc. Duer ej.

  Et køleskab der havde en højfrekvent, men hørbar pibetone blev henvist til udhus, hvor det skammede sig et par år, hvorefter det døde.

  Tilsidst købtes et halvbilligt, der lovede 39 dB. Det larmer stadigt- næsten for meget.

  Intet salgssted er villig til at lade dig prøvekøre køleskabet, så det er black box.

  Såeh.

  En løsning kunne være, at købe så lav en dB som muligt og så forære dem væk, indtil man har et, der er ok

  Anders

 3. Køb et Miele

 4. Har et 7år gammelt Whirlpool Art 5860 køleskab hvor jeg netop (igen) har skiftet termostaten. Skabet var billigt da vi akut købte det i 2002. Inden der var gået 2 år holdt det op med at køle og en servicemand skiftede termostaten (i andet forsøg – efter at han første gang bare forsøgte at bukke lidt på det gamle). Så mens vi ventede på at han kunne komme igen førte jeg bare strømmen udenom termostaten og satte et tændslul ur på. Da kunne skabet holde temperaturen nede ved at køre 25% af tiden. Nu er det jo langt ude over reklamationsretten så det kan ikke svare sig at ringe efter hjælp. Så da der en morgen pludseligt kun var sur mælk i skabet og et termometer sagde at der var over 15grader var første reaktion at sætte et tændslukur på igen. der lod jeg så kompressoren køre 75% af tiden (45min hver time) og det kølede tilsyneladende ok igen. Termostaten bestilte jeg så postordre og monterede den. Virker tilsyneladende ok, men selv på maks er temperaturen lidt til den høje side. Midt i skabet er der 5 grader mens der er lidt varmere i toppen. Så må måske nok indse at kompressoren er slidt op … Den kører 37% af tiden Men på temostaten er der i enden mulighed for at justere på 2 skruer – Så hvis jeg lige kunne giver temostaten “lidt” extra kunne udskiftning måske udskydes til der var et godt tilbud … Nogen der har en instruktion/datablad liggende på en termostat som http://nettoparts.dk/shop/search-1.html?keyword=whi1028 ? På andre sider står der noget om at den termostat har “automatisk afrimning”. Det må vel betyde at det er noget forsinkelse i dens virkemåde således at eventuel is i køleskabet kan nå at tø imellem hver driftscyklus. ? Elektrisk er der 3 forbindelser på termostaten. Ind [6], Ud til lampe for tændt køleskab [3], og termostatstyret ud til kompressoren [4]. Der er også plads i plasten til et stik [2] – hvad bliver det brugt til hvis det ellers var der ?

 5. Loui Hjørnholm

  Har præcis samme problem.. Det er en SKRÆKKELIG lyd.. og Siemens vil intet gøre!! Har desværre købt alle mine hvidevare i siemens.. Det sker ALDRIG igen :-(

 6. Jens Michael Cramer

  Har haft to Liebherr køl/frys (den første blev omleveret efter t kompressorskift).
  Det nye larmer også – forskellige lyde der kan høres i hele huset.
  Problemet er ikke isoleret til en producent, men til det design de har valgt i køleløsningen.

 7. Jennifer Burns

  Jeg har lige købt et Hotpoint køl/frys hos El Giganten. Den lave en rigtig irriterende pibelyd.
  Lyden skal jeg åbenbart leve med, fordi den laves af den nye gas art brugt i stedet for freon.

 8. Nicolai Nielsen

  Jeg kan afsløre, at dette fænomen ikke er unikt for Siemens hvidevarer. Jeg har lige købt et nyt Samsung (amerikaner skab, RS7 serien) i elgiganten, og til min store fortrydelse har det nøjagtigt samme skavank. Jeg er stadig i gang med at overveje mine muligheder, fordi det kører 50min/time og den knitren er ved at drive mig til vanvid!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: