Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Volvo (via Kina) til København @nokia


Forleden blev det officielt: Volvo Car Corporation establishes development office in Copenhagen.

Der er tale om noget ganske spændende, nemlig at brugeroplevelsen (UI) i fremtidige Volvo-personbiler skal designes i København, vel at mærke i en virksomhed/afdeling placeret i det støt voksende energicenter i Nokias tidligere bygninger på Sydhavnen…

… hvor også Aalborg Universitet er ved at flytte ind. (Og hvor svenske SP by the way er ved at etablere en konkurrent til Delta).

Flere aspekter er interessante.

 • Endnu en historie om ex-Nokiafolk, der kommer videre til spændende opgaver.
 • Der er UI-folk i Danmark, som er dygtige nok til at være globalt konkurrencedygtige.
 • Placeringen i København er noget man bare gør, fordi kompetencerne er der. Med et fingerknips. Så her er et positivt eksempel på globaliseringens virkninger.

Volvo ejes af kinesiske Geely. Welcome to a new world.

Reklamer

5 kommentarer

 1. Interessant. Tillykke til de nye Volvo-medarbejdere!

  Så kan man jo begynde at fundere over, om det er Danmark (vores kultur, uddannelsessystem, politikere m.v.) eller Nokia, der har gjort disse UI-folk så dygtige. Eller er det et resultat af et samspil, hvor man ikke kan give den ene part større del af æren end den anden?

  • Spændende tanke. Men hvorfor stiller du spørgsmålet og hvad er din egen konklusion?

   • Jeg stiller spørgsmålet, fordi vi jo ofte taler om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden og i den forbindelse bliver der som regel peget på vores (unikke) kompetencer. Derfor synes jeg, vi må overveje, om der virkelig findes nogle specielt DANSKE kompetencer.

    Der var selvfølgelig en grund til, at Nokia i første omgang valgte at placere deres UI-udvikling i Danmark (fordi de kunne finde kompetent arbejdskraft), men jeg føler mig ret overbevist om, at Nokia efterfølgende har sat deres præg på UI-folkene og deres måde at arbejde på.

    Det er muligt, at vi har nogle særlige danske forudsætninger for stærke UI-kompetencer, men det aktuelle eksempel viser, at et lands styrker lige så vel bliver skabt og vedligeholdt af globale virksomheder.

    Man kan også spørge, om Volvo mon var kommet til København hvis det ikke lige havde været fordi Nokia var lukket…

   • Til dit sidste spm tror jeg svaret er et ret klart nej. Volvo kom – som jeg forstår det – fordi der blev skabt opmærksomhed om mulighederne.

    Til det andet: Min personlige opfattelse efter at have rejst i Silicon Valley er, at det er fuldkommen naivt ikke at fokusere globalt fra day one nu.

    Dermed også sagt, at det at Nokia har udviklet globalt konkurrencedygtige apparater i København er den afgørende faktor.

    Man udvikler jo sine kompetencer efter studietiden og man udvikler dem ved at bruge dem og få brug for flere, som man så må tilegne sig. Derfor.

    En indadvendt tilgang – hvor vi tror at kun universiteterne er afgørende – er naiv og urealistisk.

    Det lyder som om vi er enige. Er vi?

 2. Ja, vi er vist meget enige. ;-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: