Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Silicon Valley i Nokias hus i Sydhavnen; kun én ting mangler


Der er koldt i receptionen i den tidligere Nokia-bygning i Københavns sydhavn. Receptionisterne har overtøj på, da vi ankommer og lader os checke ind. Et ret klart tegn på sparetider.

Heldigvis er der varmere længere inde i det store kompleks, som består af to bygninger forbundet med en høj buet og overdækket bro hen over et havnebassin.

Man går gennem tomme mødelokaler, der hænger gamle beskeder på tavler om projekter og der er testafdelinger med instrumenthylder og arbejdsborde. Meget er væk, men mange instrumenter står tilbage, og man skal ikke tælle længe for at have set isenkram, der kunne betale et parcelhus eller to.

I kælderen er installationer til test af elektronik, som overgår det vildeste, man kan finde noget sted i Danmark – og mange andre steder på kloden.

Stedet er rømmet – og så alligevel ikke. Der er pletvis aktivitet i mødelokalerne, der er security, gæstelister og kaffemaskinerne virker.

En helt ny type aktivitet spirer nemlig nu i Nokias tidligere udviklingscenter:

Først og fremmest: 2. november blev det offentliggjort, at AUC flytter sine aktiviteter til lokalerne.

For det andet er der en række startup-virksomheder på vej ind i lokalerne arrangeret af startupbootcamp.

En gammel analyse af Silicon Valleys DNA fortæller, at det består af tre dele, virksomheder, universiteter og investorer. Det, der mangler hos det tidligere Nokia er dermed mindst 10 investorer, som vil konkurrere om at skyde penge i de mange projekter. Var de der, så var der garanti for gode resultater i de ret så perfekte omgivelser.

Men det er de ikke. Derfor må forventningen være, at der skal kickstartes og pitches intensivt og mange gange før det virker. Der skal langt mere risikovillig kapital til i Danmark.

Derfor siger krystalkuglen, at det er en rigtig god ting, der er ved at blive skabt ude i Nokias bygninger. Universitet og opstartsvirksomheder er godt. Begrænsningen – risikovillig kapital – turde være ret klar og dét skal der altså gøres noget ved, om investorerne så skal hentes helt fra USA eller Kina.

Men der kommer snart varme på receptionen og gang i de avancerede testfaciliteter i kælderen. Så langt så godt.

Nokias pressemeddelelse: Nyheder om Nokia.

AUCs: Aalborg Universitet tager initiativ til ny forsknings- og erhvervspark i Københavns Sydvest-kvarter – Aalborg Universitet.

Reklamer

1 kommentar

  1. Søren Jensen

    Ligger komplekset ikke inden for betalingsringen? Og, ja, tænk hvis man investerede i nye virksomheder i stedet for i (snart forældede) betalingsringssystemer samt brugte lige så megen tid på at diskutere, hvad Danmark egentlig skal leve af – ud over at indkassere afgifter fra hinanden. Men bortset fra det: God vind til projektet!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: