Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Sådan hjælper nye “hemmelige” firmaer med Big Data


Big Data er et af de store buzzwords i 2012. Dels er det udpeget til at være det, dels er det helt relevant at udpege det.

Som denne blog tidligere har været inde på, så er Big Data et navn for det samlede fænomen, at man nu kan indsamle og regne på afsindige datamængder, fordi både lagerkapaciteten og regnekraften er til stede. Vel at mærke til en pris, der er til at betale.

Derfor er Big Data en “mulighedsskabende teknologi” (enabling), som vil betyde, at firmaer og forskere kan operere på et helt andet niveau end tidligere.

Anyway. Den fundamentale platform for Big Data leveres for eksempel af Apache Hadoop (wikiforklaring). Men fra dette Apache-projekt til fuldt flyvende mulighed for let og elefant (hæ… hadoop er navngivet efter en legetøjselefant) at bruge Big Data mangler der noget tapet og tapetklister i form af værktøjer til at få data ind og ud og til at arbejde på dem.

Her kommer følgende artikel om fem nye virksomheder ind. Læs den for det overskuelige overblik og nyd den hyggelige stemning omkring startups.

“infrastructure-level platforms such as Hadoop, which focus on storage and processing, still need help to take them into the mainstream”

5 low-profile startups that could change the face of big data — Cloud Computing News.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: