Google: Vi har dit navn, ved hvor du er, hvem du ringer til og og og
Google er i gang med at udskifte sin privatlivspolitik. Jeg har lige fået mail fra dem.
Formålet er, at skabe langt mere smidige skifter mellem Googles forskellige tjenester. Google gør en stor indsats for at forklare fordelene.
Efter salgsarbejdet kommer man til “Eksempel: Privatlivspolitik – Politikker og principper” og her bliver det i klar tekst forklaret, hvad Google ved. For eksempel knytter din pc til din brugerprofil. Knytter din lokation til din profil. Knytter dit navn til dine øvrige aktiviteter.
Genkender din ip…. hov vent… dvs. at hvis du browser anonymt og lige googler noget, så ved Google også hvem du er!
Hvis man ved lidt om netteknologi, cookies, servere og browsere, såkaldte pixeltags osv., så er der ikke noget væsentligt nyt i det, Google fortæller.
Men…
Teksten er fantastisk god og kan anbefales til enhver, der måtte have lyst til at sætte sig ind i hvilke data, de faktisk skaber om sig selv ved at være på nettet. Det er ikke småting. Logningen er ikke unikt til Google. Alle tjenester har i større eller mindre grad disse typer af dataopsamling.
Google toner altså rent flag og forklarer, at din beskyttelse af dine personoplysninger er et anliggende mellem dig og Google.
Google siger basalt set: Vi ved alt om dig, men vi fortæller det ikke til nogen andre, med mindre de har en retskendelse.
Google tilføjer, at du i høj grad har indsigt i, hvad Google ved om dig.
Er der en pointe her, så må den først og fremmest være, at det tjener Google til ære at være så tydelig. Dernæst må man som netbruger overveje balancen mellem nytteværdi og overvågning. Indtil videre leverer Google betydelig nytteværdi i bytte for data om dig.
Da omfanget af overvågning i samfundet allerede er ekstremt – tænk bare på kameraer i S-toget – så vil mange resignere.
Hvis du ikke kan lide overvågningen, så har du to muligheder. 1) Slukke computeren nu, for good. 2) Tænke over hvert evigt eneste klik.
- Posted in: IT ♦ Netværksalderen
Læserne skriver