Racmeister

Teknologi, fremtid, samfund

Fordobling, igen: Globale freelancejob online rykker (tip: studenterjob)


Dobbelt så mange freelanceopgaver formidlet globalt i løbet af 2011. Og forudsigelsen: Fordobling igen i 2012.

Sådan lyder budskabet fra den førende globale nettjeneste, hvor specialister og almindelige mennesker udbyder deres ydelser og kompetencer i et ægte globalt marked.

Det er selvfølgelig elance.com, det handler om.

Læs selv, hvad tjenesten forudser for 2012 på deres blog.

At det ikke er helt skævt, hvad elance siger, kan man selv checke på et af mine yndlingsværktøjer, trends.google.com – som viser, hvordan søgevolumnet udvikler sig for et eller flere søgeord, man selv indtaster.

Fodret med “elance” får man flg. figur smidt i hovedet. (A, B osv. henviser til forskellige nyhedsartikler, der har været bragt).

Det helt væsentlige er kurven for 2010 og 2011. Den fortæller entydigt klart *), at nu rykker elance.

*) Check selv med andre søgeord. Google-tjenesten er altid skarp i sin dom. Prøv for eksempel med navnet på et lidt forældet stykke software. Når man jævnligt bruger Google-trends, så er man vant til at se solnedgangskurver ;-)

Elance.com er imidlertid på optur.

Selv har jeg forsøgsvis udbudt en enkelt opgave og blev imponeret over mængden og kvaliteten af tilbud. Tilbuddene kom fra hele kloden og det var ikke de ringeste bud, som kom fra nogle af klodens mere fattige egne. Hvis jeg en dag står med for eksempel en drupal-opgave, vil der ikke være meget tvivl om, at jeg forsøger på elance.

Tippet er derfor, at bruge elance.com både som køber og som sælger.

Er du f.eks. studerende, kan du med ret stor sikkerhed samle nogle dejlige opgaver op og tjene lidt håndører.

Reklamer

2 kommentarer

 1. Det kunne være interessant at vide hvilken type kompetencer der bliver i stigende grad bliver efterspurgt og om antallet af freelance opgaver vokser pga. nedlagte fuldtidsstillinger.

  • Hej Martin

   Helt enig i dine spørgsmål om data om kompetencer. Hvis du kigger på elance.com, kan du ret let få en ide om retningen for svaret. Blandt andet er der en hel del it-kompetencer i udbud og efterspørgsel.

   Mht. forandringer fra fuldtid til freelance, så har jeg ikke pt. konkrete data, vil lede efter det. Men der er ingen tvivl om, at retningen er flere freelancejob, når jeg lytter til mine amerikanske kilder. Det indebærer større risiko for den enkelte for at mangle indtjening. Men omvendt betyder det mulighed for at specialisere sig og dermed hæve et godt honorar.

   Hilsner
   Rolf

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: